EN

BG

Мариана Аршева

Mariana Arsheva
 

Мариана Аршева - телевизионен журналист, издател на списание „Мери”, автор и продуцент на тв предаване „Модна фиеста”, продуцент на Модна фиеста Албена
Мариана Аршева е завършила телевизионна журналистика в СУ „Св.Климент Охридски”.
От 2004 година издава списание „Мери” www.meri.bg, за най-доброто от българската и световна мода. От 2000 година Мариана Аршева е автор и продуцент на най-голямото модно събитие в България - Модна фиеста Албена.

 

PR консултант и телевизионен журналист.
През 1996 година отговаря за „Връзки с обществеността” на Нова Телевизия. От 1999 година до 2000 година е сценарист в телевизионното предаване „Моден свят” на БНТ. От 2000 година е автор и продуцент на телевизионното предаване „Модна фиеста”, което се излъчва всяка събота и неделя по телевизия Евроком. През 2008 година е сценарист, автор и водещ на модна рубрика в телевизионното шоу „В неделя с...” по БНТ1. Автор, сценарист и продуцент на филмите: „Прет-а-порте Париж”(Париж 2000г) и „Прет-а-порте Париж” (Париж 2001г.), „Пако Рабан”, „Валентино”, „Жан Люк Амслер”, „Соня Рикел”, „Ели Сааб”, „Гаспард Юркевич”, „Жозе Кастро”, „Ан Фонтен”, филм за FTV, „Париж - флирт с модата”, последните излъчени по БНТ1. Всяка година от 2000 до 2008 година БНТ1 излъчва филми за провеждащата се Модна фиеста в Албена. През 2001 година беше излъчен филм и по БТВ. Филм за първата модна фиеста е излъчен и по FTV. Мариана Аршева работи успешно за утвърждаването и популяризирането както на познати, така и на нови имена и марки на българския пазар.